Jolijn

Receptioniste

Grote kans dat Jolijn Vreugdenhil de eerste persoon is die een bezoeker bij DWA in Gouda tegenkomt. Zij praat al tegen je zodra je de intercom bij de slagboom van de parkeerplaats activeert. Maar ze begroet je ook bij binnenkomst in de fraaie entree van het gebouw. ‘Samen met mijn collega Jessica ontvangen wij de gasten, om ze vervolgens bij de juiste medewerkers aan te kondigen en af te leveren. Maar we helpen ook collega’s waar we dat kunnen.’ 

Wie is Jolijn?

Als receptioniste en gastvrouw is Jolijn Vreugdenhil nu een klein jaar werkzaam bij DWA. Voordat ze in dienst kwam, werkte zij in de horeca waar ze haar gastvrijheid heeft ontwikkeld. ‘Het was in de afgelopen periode, met name door corona, lastig in de horeca. Bovendien had ik de ambitie om mezelf te ontwikkelen. Verder dan alleen in de horeca. Toen mijn oog op de vacature bij DWA viel, triggerde de tekst me direct. Het klonk als een zeer uitnodigend bedrijf, door de wijze waarop de vacature was omschreven. En dat blijkt ook echt zo te zijn.’

Gasten en collega’s in de watten leggen

Jolijn werkt de meeste tijd van de dag achter de receptie; op veel dagen samen met collega Jessica, maar soms ook alleen. Naast het uitvoeren van verschillende ondersteunende werkzaamheden, ontvangt zij bezoekers en collega’s zeer gastvrij. Zodra bezoekers binnen zijn, meldt Jolijn dit bij collega’s en vaak ook begeleidt zij de gasten naar de juiste vergaderzaal. ‘Voor vergaderingen die lang duren verzorgen wij de lunch of andere versnaperingen. Maar we regelen bijvoorbeeld ook cadeautjes voor collega’s als zij een kind krijgen, gaan trouwen, als ze jarig zijn of een jubileum vieren. Zulke dingen doen we samen met de HR-afdeling. Ook organiseren we voor ons bedrijf vaak leuke activiteiten of verrassingen rond de feestdagen.

Een zeer sociaal bedrijf

’s Ochtends of aan het eind van de dag zijn er geregeld collega’s die even blijven staan voor een praatje. ‘Ik vind het leuk om te horen wat mensen in het weekend hebben gedaan of wat ze ’s avonds gaan doen. Zo weet je wat er speelt en leer ik mijn collega’s nog beter kennen. Dat de meesten ook graag wat willen vertellen, is tekenend voor de open sfeer die hier heerst’, vertelt Jolijn.
‘Dat valt me ook op in het restaurant, waar bijna niemand op zijn mobiel zit. Ze komen daar echt voor een gesprek en om te horen hoe het met elkaar gaat. Drie keer per week hebben we in het restaurant in Gouda een grote pan soep, broodjes uit de oven en een gezonde aanvulling op de lunch, zoals groenten en fruit. Daarvan kan iedereen genieten, naast of in plaats van de lunch die we zelf meenemen.’

Bedrijfsuitje of met je team op pad

‘Ook hebben we één keer per jaar een bedrijfsuitje. Zo gingen we in 2021 met z’n allen naar Wijk aan Zee, voor activiteiten op het strand, zoals een wandeling met een gids, blokarten, vliegeren en voetballen in van die grote opblaasbubbels. Aan het eind aten we met z’n allen in een strandtent. Daarnaast kan elk team binnen DWA jaarlijks een uitje samen organiseren. Echt, aan alles merk en zie ik dat we een zeer sociaal bedrijf zijn.’

Werken bij DWA

Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Bekijk onze vacatures, stageopdrachten en afstudeerstages en bouw met ons mee aan een duurzaam Nederland.