Wouter Overmars

Projectleider

Voorheen voerde hij uit wat engineers van ingenieursbureaus bedacht hadden. Nu zit Wouter Overmars zelf aan die kant van de tafel. In de technieken die hij bedenkt voor met name kantoorgebouwen werkt hij samen met installateurs. “Toen ik nog bij een installatiebedrijf werkte, had ik bij ingenieursbureaus een stoffig beeld. Het leek me een wereldje van enorm hoog opgeleide mensen waar ik me niet makkelijk thuis zou voelen of in mee zou komen. Maar niets is minder waar. Ik werd direct opgenomen in het team en gewaardeerd voor mijn input. En ‘saai’ is hier nergens te bekennen!” 

Wie is Wouter?

Wouter is een jongeman met een missie. Hij vormt zijn eigen toekomst en houdt van perspectief. Na het vmbo, het mbo en een schakelcursus stoomde hij door naar de HIT-opleiding werktuigkundige installaties, waar hij cum laude slaagde. Vervolgens sleepte hij ook nog eens een HBO Bachelorstitel binnen. Ondertussen werkte hij als werkvoorbereider bij een installatiebedrijf. Na de overstap naar DWA ontwikkelde Wouter zich van junior engineer tot projectleider. Volgende halte: projectmanagement.

Steile leercurve

Bij DWA heeft hij een concreet ontwikkelplan voor de komende tien jaar, waar hij heel serieus aan werkt. “Ik krijg hier de mogelijkheid om een enorm steile leercurve door te maken en mijn eigen loopbaan vorm te geven. Er is veel aandacht voor opleidingen, maar ook voor leuke activiteiten en presentjes. In mijn vorige baan liep ik vast; ik kon er op dat moment niet al mijn kennis meer kwijt.  Nu ben ik aan de voorkant betrokken bij grote trotsprojecten die zich afspelen in de Champions League van het vastgoed. Op A-locaties aan de Zuidas, in Den Haag en Rotterdam. Het zijn met name kantoorgebouwen, soms ook met woonfuncties, dat maakt het extra uitdagend. Er zitten nieuwe ontwikkelingen bij, maar ook renovaties van bestaand vastgoed.

Vooral bij renovaties moet je al je creativiteit loslaten op het ontwerp, zodat je nieuwe eisen aan installaties in kan passen in bestaande gebouwen. Dat is een hele puzzel en daar hou ik van. Je zit aan tafel met vastgoedontwikkelaars, architecten en constructeurs, je zet echt samen het gebouw neer. Dat vind ik zo gaaf.”

Geen trukendoosjes

De passie voor techniek en duurzaamheid noemt Wouter de fundering onder DWA. “Dat is wat ons bindt en sterk maakt. We krijgen veel vrijheid om nieuwe ideeën uit te werken, het bedrijf faciliteert dat. Dat maakt je creatief, geeft veel voldoening en als bedrijf worden we er beter van. Het leidt er toe dat we niet blind een trukendoosje openen bij een nieuw project, maar echt alles uit de kast halen om er steeds iets bijzonders van te maken.” Het ontwikkelplan van Wouter heeft als volgende halte: projectmanagement. “Heerlijk, om een doel te hebben! Ik geniet ook van de reis er naartoe!”

Werken bij DWA

Bekijk onze vacatures, stages en afstudeeropdrachten of geef bij ons aan wat jij zoekt in jouw nieuwe baan. Samen kijken we naar de perfecte match!