Annebeth Muntinga

Manager Bouwfysica

Toen Annebeth in 2021 de overstap maakte naar DWA, was dat best spannend. Afscheid nemen is verdrietig, een nieuwe start best spannend. “Op de dag van het afscheid, kreeg ik al meteen een appje van een nieuwe collega die mij met oprechte blijdschap welkom heetten. Dat is DWA: persoonlijk en attent. Een buddy en een mentor maakten me wegwijs in het bedrijf. Heel prettig! Ik vond het best spannend hoe het team Bouwfysica zou aankijken tegen een nieuweling als teamleider. Maar ik voelde mij al snel thuis in het team.” 

Wie is Annebeth?

Annebeth studeerde Bouwkunde aan de TU Delft, en behaalde een Master in Building Technology. Voordat ze haar carrière startte, werkte ze enige tijd als vrijwilliger voor een NGO in Kenya. Na zeven jaar bij een ander adviesbureau, koos ze voor DWA. “Het leek me altijd al een heel interessant bedrijf. De drive om de wereld te verduurzamen is er heel diepgeworteld. Er heerst een bijzondere cultuur: mensen zijn hier behulpzaam, vriendelijk en begaan met elkaar. Ook in de bedrijfsvoering proberen we zoveel mogelijk dingen op een duurzame wijze te doen.”

Diversiteit in formaat en opgaves

Het team Bouwfysica bestaat momenteel uit vijftien gedreven DWA’ers die werken aan gebouwen die comfortabel, duurzaam en veilig zijn. Ze houden in elk project de ambities tegen het licht en scherpen die waar nodig aan. Annebeth: “We werken aan projecten met een grote diversiteit in formaat en opgaves. Nu zijn dat onder andere een woontoren in Rotterdam, een kantoor aan de Amstel, een school in het oosten van het land en dagbestedingscentrum in Noord-Holland.

Maar ook doen we schadeonderzoek, bijvoorbeeld bij schimmelvorming in kelders.” Bouwfysica wordt steeds belangrijker in het kader van duurzaamheid en circulariteit. De bouwfysici maken maximaal gebruik van de potentie van het gebouw om zo de inzet van installaties zoveel mogelijk te beperken. De gezondheid en het welbevinden van de gebruiker staan hierbij centraal. Binnen het team wordt er veel ontwikkeld en geïnnoveerd, bijvoorbeeld op het gebied van BIM, klimaatbestendigheid en circulariteit.

Zelfredzaam team

Het voelde wel wat unheimisch om als nieuweling bij DWA meteen aan het roer te komen staan van een ervaren team. “Gelukkig liet Iedereen me vanaf dag één merken dat ik welkom was. Bij DWA geldt iedereen een grote mate van zelfstandigheid en vrijheid heeft. Ook ons team bestaat uit zelfstandige professionals die weinig leiding nodig hebben. Mijn rol is met name om te zorgen dat mensen zich kunnen ontwikkelen en ontplooien. Zodat ze hun krachten ten volle kunnen benutten. Zelf krijg ik daar ook alle gelegenheid voor.” Het team Bouwfysica is verspreid over alle locaties van DWA. Annebeth komt dus regelmatig op de verschillende kantoren, om samen te werken en om bij te kletsen bij het koffieapparaat.

Werken bij DWA

Wil jij samen met Annebeth werken aan duurzame gebouwen met een optimaal binnenklimaat? Bekijk onze vacatures, stages en afstudeeropdrachten of geef bij ons aan wat jij zoekt in jouw nieuwe baan. Samen kijken we naar de perfecte match!