Goed werkgeverschap

Geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap

Met vlag en wimpel heeft DWA de certificering voor Great Place To Work behaald! Met een score van maar liefst 89% mogen we ons met trots ‘Great Place To Work certified’ noemen. Medewerkers waarderen vooral de gezonde balans tussen werk en privé, het vertrouwen en de vrijheid die zij krijgen in hun werk en de oprechte passie voor duurzaamheid binnen de organisatie.

Great Place To Work Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Op basis van de resultaten van het medewerkersonderzoek wordt gekeken of er is voldaan aan de criteria voor goed werkgeverschap. De mening van onze collega’s is onderzocht op vijf waarden: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Naast Great Place To Work behaalden we in 2022 óók de Best Workplaces Award 2022. Hiermee behoren wij tot de beste tien werkgevers van Nederland in de categorie tot 250 medewerkers.

Jaap Dijkgraaf, algemeen directeur DWA: “Wauw, dat we dit in een periode met corona en minder persoonlijk contact op het scorebord kunnen neerzetten, dat vervult mij met vreugde, trots en dankbaarheid. Wat mij bijzonder raakt is de hoge score op Kameraadschap. We zijn er voor elkaar en we slepen elkaar erdoorheen. Met deze score kunnen we samen elke wedstrijd aan.”

René Brouwers, directeur van Great Place To Work Nederland: “Goed werkgeverschap is de weg naar organisatiesucces – dat is de overtuiging van Great Place To Work Nederland. Organisaties die een cultuur van vertrouwen, trots en plezier hebben, presteren beter. Hier als organisatie in uitblinken is een prestatie. Een prestatie om trots op te zijn en een prestatie die aandacht verdient.”

Wat maakt DWA uniek?

De antwoorden uit het medewerkersonderzoek worden vergeleken met andere organisaties met 5 tot 250 medewerkers. In deze benchmark scoort DWA op veel punten zeer hoog. Op de vraag of DWA een Great Place To Work is, zegt 95% volmondig ‘ja’. Zo waarderen onze medewerkers de vrijheid in hun werk en het vertrouwen dat zij daarin krijgen. Er is een hoge mate van openheid en bereidheid elkaar te helpen in een menselijke en respectvolle werkomgeving. Ook de wijze waarop medewerkers een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij en de expertise over dit onderwerp scoren ver boven de benchmark. Collega’s worden aangemoedigd om balans te brengen tussen werk- en privéleven en professioneel te blijven groeien met opleidings- en ontwikkelmogelijkheden. Nieuwe medewerkers ontvangen een warm welkom bij intrede en voelen zich snel thuis.

Best Workplace

Naast de mate van vertrouwen, trots en plezier dat is onderzocht door het medewerkersonderzoek, is ook onze bedrijfscultuur geaudit. Hierin worden de thema’s vertrouwen, betekenisvolle waarden, effectief leiderschap, het maximaliseren van ieders potentieel, innovatiekracht en gedurfd leiderschap uitgebreid onder de loep genomen. Dat leverde ons naast het Great Place To Work certificaat óók de Best Workplaces Award 2022 op. Hiermee behoren wij tot de beste tien werkgevers van Nederland in de categorie tot 250 medewerkers.

Henk Jansma, adjunct-directeur DWA: “Dit is de eerste keer dat we meedoen met Great Place To Work en dan meteen een hoge score bereiken op de benchmark én Best Workplace! Dat is écht een heel goed resultaat. We hebben bij DWA een dan ook een cultuur om te koesteren. Dat ook 95% van de medewerkers heeft geantwoord dat DWA een Great Place To Work is, vormt voor mij de bevestiging dat we goed bezig zijn. Dit gaan we vieren.”

Bekijk onze cultuuraudit en meer informatie over de uitkomsten van het onderzoek op de website van Great Place To Work.

Werken bij DWA

Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Bekijk onze vacatures, stageopdrachten en afstudeerstages en bouw met ons mee aan een duurzaam Nederland.